achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bentley Bentayga

SUV’s zijn weer helemaal in. Zelfs de merken die altijd sportwagens of luxe coupés en sedans bouwden kunnen niet meer zonder een SUV in het aanbod. Zo ook Bentley. Om het publiek alvast te laten wennen aan het idee van een Bentley-SUV presenteerde het merk in 2012 de EXP 9 F Concept. De auto zorgde voor wisselende reacties: men vond hem mooi of juist niet om aan te zien. Die laatste groep bleek toch het grootst, waardoor men terugkeerde naar de tekentafel.

Hoge Continental GT
Eind 2015 kwam keerde de SUV terug als productiemodel Bentayga. Het design leunde nu veel meer op de Continental GT. Onderhuids is het model echter gerelateerd aan verschillende SUV-modellen uit de Volkswagen-groep, zoals de Audi Q7 en Porsche Cayenne. In 2020 onderging de Bentayga een facelift, waarna de auto nog meer op de Continental GT lijkt. Daarbij vallen vooral de nieuwe, ovale achterlichten op.

Bentleys eerste plug-in hybrid
Behalve de V8 (benzine en diesel) en V12 (benzine) zal het motorenaanbod ook nog worden uitgebreid met een plug-in hybride aandrijflijn. Daarbij wordt een 3.0-liter V6 gecombineerd met meerdere elektromotoren. De auto moet 40 km volledig elektrisch kunnen rijden. De plug-in hybrideversie van de Bentayga is de allereerste plug-in hybride productieauto van Bentley.

Bentley Bentayga generaties