AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
V

Elektrische crossover van Volkswagen

Derde I.D.-studiemodel

 •  ZER Autonieuws

Volkswagen bevestigt dat het volgende elektrische I.D.-studiemodel een crossover wordt. De auto debuteert op de autoshow van Shanghai die duurt van 19 tot 29 april. De officiële onthulling vindt volgende week plaats.

CUV

Volgens Volkswagen wordt het een zogeheten crossover utility vehicle (CUV): een combinatie van een vierdeurs coupé en sport utility vehicle (SUV) in één. Andere merken noemen dit ook wel een SAC: een Sports Activity Coupé.

Vierwielaandrijving

De auto heeft vierwielaandrijving en een actieradius vergelijkbaar met huidige benzineauto’s. Reken dus op meer dan 500 kilometer. Ook kan de elektrische CUV autonoom rijden. Deze autonome modus is eenvoudig in te schakelen door het VW-embleem op het stuur licht in te drukken. Het stuurwiel trekt zich dan terug in het dashboard zodat meer interieurruimte ontstaat. Via laserscanners, ultrasone en radarsensoren en camera’s houdt de Volkswagen een oogje op de weg.

LEES OOK: Elektrische Volkswagen I.D. 600 km bereik voor prijs van een Golf

Derde I.D.-studiemodel

De elektrische crossover is het derde lid van de I.D.-conceptfamilie. De eerste was de I.D. die in 2016 debuteerde op de Autosalon van Parijs. De I.D. Buzz, een moderne interpretatie van de Volkswagen T1, stond op de autoshow van Detroit begin 2017. Volkswagen introduceert in 2020 een volledig elektrisch modellengamma, geïnspireerd op de I.D.-studiemodellen.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws