AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
F

Plug-in hybride Ford Transit nu al een feit

Test in Londen start in herfst 2017

 •  ZER Autonieuws

De productie van Transit Custom Plug-in Hybrid start in 2019. Toch is de auto nu al een feit. Ford start in de herfst van dit jaar een proef in Londen waarbij er dit jaar twintig Ford Transit Customs PHEV’s gaan rijden.

Twintig PHEV Transits

Ford levert de twintig PHEV Transits aan een aantal wagenparkexploitanten, waaronder partner Transport for London, om te onderzoeken hoe dergelijke bestelauto’s kunnen bijdragen aan een schonere lucht in steden. Het project wordt ondersteund door het Advanced Propulsion Centre dat door de Britse regering wordt gefinancierd.

De cijfers

Natuurlijk heeft Ford ook even naar de cijfers gekeken. Volgens de fabrikant worden er op een doorsnee werkdag zo’n 280.000 ritten door bedrijfswagens uitgevoerd. Die rijden samen 13 miljoen kilometer. Driekwart van al het vrachtverkeer wordt met bestelauto’s gedaan. Alleen in het centrum van Londen rijden er in de spits meer dan 7.000 bestelauto’s per uur rond. De meeste op diesel.

Telematicasysteem

Ford wil dat veranderen. Allereerst met deze proef, waarbij de auto’s dagelijks worden ingezet door een diverse bedrijven in de stad. Ford verzamelt met een telematicasysteem gegevens over hoe de auto’s presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Zo brengt Ford de voordelen van elektrische auto’s in beeld.

Ford Transit Plug-in Hybrid

Dertien (deels) elektrische modellen van Ford

De Transit Custom PHEV maakt deel uit van de investering van 4,5 miljard dollar van Ford om geëlektrificeerde auto’s te ontwikkelen. Ford heeft het plan om 13 nieuwe globale modellen in de komende vijf jaar te presenteren. Ford komt onder met een volledig elektrische SUV met een geschatte actieradius van 480 kilometer, een grote zelfrijdende hybride voor taxi- en carpooltoepassingen die gepland staat voor 2021 in Noord-Amerika én – dat is best bijzonder – een hybrideversie van de Mustang.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws