AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
D

‘4 op de 10 zou elektrisch willen rijden’

Groot onderzoek onder 43.000 mensen

 •  ZER Autonieuws

Uit een enquête van onderzoeksbureau Dalia Research onder 43.000 mensen uit 52 landen, blijkt dat vier op de tien mensen elektrisch gaan rijden in de komende vijf jaar. Of ze over vijf jaar de daad bij het woord voegen, is natuurlijk nog maar de vraag.

LEES OOK: Rijtest – Renault ZOE Z.E. 40

Thailand ziet EV’s helemaal zitten

Het onderzoek geeft wel aan dat er wereldwijd aardig wat animo lijkt te bestaan voor elektrische auto’s. Vooral in Thailand zien ze elektrische auto’s wel zitten: 66 procent van de ondervraagden geeft aan een elektrische auto te kopen in de aankomende vijf jaar. Ook in China is het percentage hoog (58 procent). In Noord-Amerika overweegt 31 procent van de ondervraagden de overstap naar EV’s te maken.

Japan veel minder

En Japan? Mwah, niet echt geïnteresseerd. Slechts 16 procent geeft aan elektrisch te willen gaan rijden in de komende vijf jaar. Is Japan dan zo conservatief? Welnee. Japanners zien meer toekomst in waterstofauto’s, vooral nu autofabrikanten als Honda en Japan sterk inzetten op waterstofauto’s. Feitelijk zijn dit natuurlijk ook elektrische auto’s, maar in dit geval wordt de energie niet uit accu’s, maar uit waterstof gehaald. Voor de aandrijving zorgt ook een elektromotor.

“In Nederland zouden mensen maximaal 25.402 dollar willen uitgeven aan een elektrische auto”

En Nederland?

In Nederland geeft 32 procent van de ondervraagden aan de overstap naar elektrisch rijden te willen maken. In Duitsland gaat het om 22 procent. In Nederland zouden mensen maximaal 25.402 dollar willen uitgeven aan een elektrische auto, iets minder dan het wereldwijde gemiddelde van 26.298 dollar: omgerekend de prijs van een gemiddelde C-segment hatchback in Nederland.

Succes afhankelijk van factoren

Een groot deel van het succes van EV’s is afhankelijk van de prijs van de auto’s, de actieradius in de praktijk en het financiële klimaat dat de overheid bepaalt.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws