achtergrondafbeelding

Lucid Motors start samenwerking met Samsung SDI

7 dec 2016, 9:40  •  Autonieuws  •  Door Bart Oostvogels

Het Amerikaanse autobedrijf Lucid Motors start een samenwerking met Samsung SDI. Samsung gaat de lithium-ion batterijen leveren voor de elektrische modellen van Lucid Motors. De eerste auto komt al begin 2018 op de markt.

Hoge energiedichtheid

Lucid Motors en Samsung werken samen om nieuwe generatie batterijpakketten te ontwikkelen met een hoge energiedichtheid. Tevens moet het accupakket razendsnel opgeladen kunnen worden. “Het is een eer om samen te werken met Lucid en dit bedrijf te helpen met het realiseren van hun plannen”, zegt J.Y. Youn, Samsung SDI Vice President Sales.

“Het is een eer om samen te werken met Lucid en dit bedrijf te helpen met het realiseren van hun plannen”
J.Y. Youn, Samsung SDI Vice President Sales

Fabriek in Arizona

Lucid Motors timmert hard aan de weg. Het bedrijf heeft plannen om een nieuwe fabriek te bouwen in Casa Grande, gelegen in Arizona. Als alles volgens plan verloopt, start in de eerste helft van 2017 de bouw van de fabriek en moet de productie er al in 2018 starten. Rond 2022 moeten er al 2.000 mensen full-time kunnen werken.

Tesla-concurrent

Lucid Motors wil de fabriek gebruiken voor de productie van elektrische auto’s, waaronder een elektrische sedan als tegenhanger van de Tesla Model S. De nieuwe fabriek moet ongeveer 700 miljoen dollar gaan kosten en in het begin 10.000 auto’s per jaar kunnen bouwen. Dat aantal wordt later opgeschroefd naar 60.000 exemplaren.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail