achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volvo V90

Precies twintig jaar lang gold de Volvo V70 als dé Volvo-stationwagon. In 2016 kwam er toch een eind aan deze bekende modellenlijn. De 70-serie werd opgevolgd door de iets hoger in de markt gezette 90-serie, die daarmee het nieuwe vlaggenschip vormt. De V90 brak ook met een kenmerk van de grote Volvo-stationwagens. Niet langer had de auto een recht afgesneden achterkant, maar lag deze net als bij veel andere stationcars iets vlak.

Kort of lang
De sedanversie, de S90, is leverbaar in twee lengtes. In eerste instantie werd de ‘gewone’ versie geleverd in Europa en Noord-Amerika en was de versie met langere wielbasis voorbehouden aan met name China. Vanaf 2018 wordt de versie met langere wielbasis echter wereldwijd geleverd en is de ‘gewone’ variant alleen nog in het Midden-Oosten leverbaar.

Cross country
Ondanks de aflopende achterruit is er toch ook een Volvo-stationcartraditie die wel in stand blijft. Ook de V90 is leverbaar als vierwielaangedreven Cross Country. Naast het extra aangedreven paar wielen staat de auto dan ook iets hoger op de poten en is de carrosserie voorzien van stoere offroadaankleding.

Volvo V90 generaties