achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Tiguan

In 2007 verscheen de eerste Volkswagen Tiguan, waarmee Volkswagen zich mengde in het toen net groeiende segment van compacte crossover-/SUV-modellen. De naam Tiguan is een samentrekking van ‘tiger’ en ‘iguana’, de Duitse woorden voor ‘tijger’ en ‘leguaan’. De Tiguan bleek een goede zet, want Volkswagen wist er wereldwijd goede verkopen mee neer te zetten.

Groter, vierkanter, sportiever
Na een tussentijdse facelift in 2011 was het model in 2016 echt aan vervanging toe. Toen verscheen het huidige model. De auto groeide iets in afmetingen en waar het eerste model nog vrij rond was, kreeg de nieuwe Tiguan een vrij vierkante koets mee. Ook was er voor het eerst een uitvoering die als sportmodel kan worden gezien: de grootste leverbare benzinemotor was ook te vinden in de Golf GTI.

Twee man extra
Met de huidige generatie is de Tiguan ook voor het eerst leverbaar in meer dan één carrosserievariant. De auto is er nu ook met een iets langere carrosserie en twee extra zitplaatsen. Dit model luistert naar de naam Allspace. In sommige landen is deze langere versie het enige Tiguan-model dat er geleverd wordt en in dat geval staat dit model daar als de ‘gewone’ Tiguan in de prijslijsten.

Volkswagen Tiguan generaties