achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Id7

In 2023 werd het Volkswagen ID-aanbod uitgebreid met een nieuw model: de Volkswagen ID.7. Daarbij geeft het getal de positionering aan ten opzichte van de andere ID-modellen. Het is dus niet het zevende ID-model. Wat de Volkswagen ID.7 wel is, is een indirecte opvolger van de Volkswagen Passat sedan. De negende generatie Volkswagen Passat zal namelijk alleen nog worden geleverd als stationwagen. Op termijn zal de Volkswagen ID.7 waarschijnlijk ook de opvolger blijken van de Volkswagen Arteon, maar die blijft voorlopig nog naast de ID.7 in de showrooms staan. De Volkswagen ID.7 is net als de Volkswagen Arteon een vijfdeurs liftback met een aerodynamische en sportieve daklijn. Een stationwagenversie van de Volkswagen ID.7 is op moment van schrijven (oktober 2023) nog niet onthuld, maar wel in de maak.

Volkswagen ID.7 aandrijflijn
Als ID-model heeft de Volkswagen ID.7 altijd een volledig elektrische aandrijflijn. Bij introductie zijn er twee varianten, een met 82 of 91 kWh groot batterijpakket. In beide gevallen heb je beschikking over 210 kW (286 pk), goed voor een 0-100-sprint van 6,5 seconden. De grootste batterijvariant maakt een WLTP-actieradius van maar liefst 700 kilometer mogelijk. De Volkswagen ID.7 deelt zijn technische platform met de Volkswagen ID.4, maar ook met de Audi Q4 e-tron.

Marktpositie Volkswagen ID.7
Hoewel de Volkswagen ID.7 de Volkswagen Passat sedan (en ook wel de Volkswagen Arteon0 opvolgt, neemt hij een wat hogere marktpositie in. Aangezien de Volkswagen Phideon niet in Europa wordt geleverd, is de Volkswagen ID.7 hier dus het nieuwe vlaggenschip voor het merk. De Volkswagen ID.7 gaat de strijd aan met auto’s zoals de BMW i4, of de duurdere versies van de Tesla Model 3.

Geavanceerde technologieën Volkswagen ID.7
Als nieuw vlaggenschip mogen moderne technologieën aan boord van de Volkswagen ID.7 natuurlijk niet ontbreken. Zo heeft de auto een volledig digitaal dashboard, gecombineerd met een head-up display met weergaven die gebruikmaken van augmented reality. Ook op gebied van geavanceerde rijassistentie zijn er opvallende zaken, zoals een autonome parkeerassistent.

Volkswagen Id7 generaties