achtergrondafbeelding

Autozoeker

Tesla Model y

Tesla blijft haar modellenaanbod uitbreiden. Na de Models S, X en 3 (en de Semi voor de vrachtwagenmarkt) presenteerde het begin 2019 haar nieuwste toevoeging: de Model Y. Deze keer gaat het om een compacte crossover-SUV op basis van de Model 3. Sterker nog, ook in visueel opzicht is het een soort in de hoogte opgerekte versie daarvan. Ook heeft de auto trekjes van de grotere Model X. Technisch komt de Model Y voor een groot deel met de andere modellen overeen.

Humor
Het merk Tesla laat ook graag zien dat het wel in is voor een grapje. Zo zitten in het infotainmentsysteem verschillende zogenaamde ‘easter eggs’ verwerkt, kleine grapjes die je in de menu’s moet zien te ontdekken. Ook in de modelnamen zit een easter egg. Zet je de Models op de juiste volgorde achter elkaar, dan krijg je het woord ‘S3XY’.

Geduld
Wie geïnteresseerd is in de Model Y moet nog wel even geduld hebben: pas in 2021 worden de eerste exemplaren in ons land verwacht. Sportmodel Performance komt waarschijnlijk zelfs pas in 2022. Met de Y is Tesla overigens nog niet klaar met het introduceren van nieuwe modellen. Zo komt het binnen de komende paar jaar nog met een nieuwe Roadster en ook een (nog helemaal onbekend) pick-upmodel staat in de planning.

Tesla Model y generaties