achtergrondafbeelding

Autozoeker

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is op dit moment de laatste toevoeging aan de modellenline-up van het merk. Het in 2016 gepresenteerde model kwam eind 2017 in de VS op de markt en in 2019 volgde ook Europa en daarmee Nederland. De Model 3 is het kleinste model in Tesla’s aanbod en vormt daarmee het nieuwe instapmodel voor het merk. Zo wil het merk niet alleen meer mensen aan de elektrische auto krijgen, maar ook zelf winstgevender worden.

Gewild
Tesla is gewild en niet meer alleen om de belastingvoordelen die in sommige landen voor elektrische auto’s – en dus ook Tesla’s – gelden. Al bij de onthulling van de auto en nog voordat het exacte moment van marktintroductie bekend was kon het merk al duizenden orders noteren. Uiteindelijk heeft men zelfs even moeten stoppen met het aannemen van nieuwe reserveringen: de productielijnen draaiden al overuren en konden de vraag nog niet aan. Inmiddels is de productie goed op gang gekomen.

Woordgrapje
Tesla is wel in voor een grapje. Dat is niet alleen te merken aan de zogenaamde easter eggs in het infotainmentsysteem, die het goed doen op de sociale media. Ook de modelnamen van het merk hebben een grapje in zich. De eindletters van de Model S, Model X, Model 3 en de toekomstige Model Y vormen in de juiste volgorde het woord S3XY.

Tesla Model 3 generaties