achtergrondafbeelding

Autozoeker

Seat Mii

In 2011 presenteerde de Volkswagen-groep een nieuwe serie stadsautootjes. In dat segment had het concern de laatste jaren enigszins een bijrol gespeeld, maar dat moest de nieuwe drieling gaan veranderen. Volkswagen en Skoda brachten de auto op de markt als respectievelijk de Up en Citigo, bij SEAT heet de auto Mii. De drie auto’s zijn vrijwel identiek, maar krijgen wel een merkeigen voorkant en achterlichten mee.

Succesnummer
Voor SEAT betekende de Mii dat het merk na een aantal jaren ook eindelijk weer mee kon doen in het populaire compacte segment. De Mii is de opvolger van de Arosa, die in 2003 uit productie ging. De nieuwe drieling bleek al snel succesvol: de modellen staan hoog in verkooplijstjes en in bijna elke straat staan er wel een paar.

Lekker zuinig
Bijzonder bij introductie was dat de drieling leverbaar is met een automatisch noodremsysteem, dat bij SEAT City Safety Assist wordt genoemd. Specifiek de SEAT Mii heeft ook enkele zuinigheidsrecords op zijn naam staan. In 2013 was het de best scorende auto ooit in de zuinigheidstest van de Consumentenbond en in 2014 riepen de ANWB en Stichting Natuur & Milieu de Mii uit tot zuinigste aardgasauto van Nederland.

Seat Mii generaties