achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Captur

In 2013 bracht Renault de Captur op de markt en speelde daarmee als een van de eersten in op de huidige trend van groeiende vraag naar compacte crossovermodellen. De Captur deelt zijn techniek met de Clio en heeft ongeveer hetzelfde formaat, maar is wel een stuk hoger, ook qua zitpositie. Precies wat de doelgroep zoekt.

Verkooptopper
De Captur is al vanaf het begin een groot succes voor Renault. Ondanks dat de auto toen nog geen vol jaar te koop was, stond het model al op de derde plaats van meestverkochte auto’s in 2013 in Europa. Nog altijd staat de auto hoog in verkooplijstjes, ook in ons eigen Nederland. Eind 2019 kwam de tweede generatie Captur op de markt en het ligt voor de hand dat die het succes voortzet.

Renault Kaptur
In 2016 verscheen van de Captur een speciaal voor de Russische markt ontwikkelde variant: de Kaptur. Beide auto’s lijken heel erg op elkaar, maar de Russiche Kaptur is vooral in de lengte ietsje groter dan de Captur. Onderhuids zijn de verschillen groter, want waar de Captur de Clio als basis heeft, wordt de Kaptur gebouwd op het platform van de Dacia Duster.

Renault Captur infotainment

Renault Captur generaties