Opel Frontera
De oorspronkelijke Opel Frontera is een terreinwagen die, verspreid over twee modelgeneraties, werd geleverd van 1989 tot en met 2005. In de basis was dit model een Isuzu, maar via een samenwerking tussen dat merk en General Motors verschenen ook allerlei andere merkvarianten van het model. Aangezien Opel toen nog onderdeel was van General Motors, was een Opel-variant ook zo gerealiseerd. Beide modelgeneraties van de Opel Frontera hadden een vergelijkbare insteek: ze combineren goede terreineigenschappen met een redelijk comfortabel interieur. Beide waren leverbaar als vijfdeurs met vast dak en als driedeurs met softtop.
Herintroductie Opel Frontera
In 2024 werd de naam Opel Frontera weer van stal gehaald, maar behalve de naam zijn er maar weinig overeenkomsten tussen het oorspronkelijke en nieuwe model. In plaats van een echte terreinwagen in het C-segment, is de nieuwe Opel Frontera een SUV-achtig model in het B-segment. Nu Opel onderdeel is van het Stellantis-concern deelt de Opel Frontera zijn techniek met een aantal modellen van Citroën en Fiat. Sterker nog, zelfs de carrosserie komt vrijwel overeen met die van de Citroën C3 Aircross. Wel kreeg de Opel Frontera een volledig eigen voor- en achterzijde, om zo toch ook naadloos in het overige Opel-aanbod te passen. De nieuwe Opel Frontera is de opvolger van de Opel Crossland, die een wat meer MPV-achtige insteek had.
Opel Frontera als zevenzitter
Hij mag vanbuiten dan een stuk compacter zijn dan de oorspronkelijke Opel Frontera, het nieuwe model is onverminderd praktisch. Optioneel is er zelfs een versie met zeven zitplaatsen, al is het op de derde zitrij wel wat krap. Ook gaat de bagageruimte vrijwel volledig ten koste aan deze extra zitplaatsen. Vooralsnog is er keuze uit mild hybrid benzinemotoren en volledig elektrische aandrijving. Overigens doet de nieuwe Opel Frontera het oorspronkelijke model toch nog een beetje eer aan. In bepaalde uitvoeringen is het nieuwe model namelijk leverbaar met lekker robuuste stalen velgen, die met hun witte uitvoering een designstatement vormen.