achtergrondafbeelding

Autozoeker

Kia Niro

In 2016 breidde Kia haar modellenaanbod uit met de Niro, een relatief compacte crossover zonder een directe voorganger. Wellicht dat de auto tot op zekere hoogte gezien kan worden als opvolger van de Carens. De Niro is nadrukkelijk ontworpen om eruit te zien als een ‘gewone’ auto, ondanks dat hij ook geleverd wordt met (deels) elektrische aandrijflijn. Voor wie hybride wil rijden, zonder dit overdreven te benadrukken.

Hybride en elektrisch
(Deels) elektrische aandrijflijnen dus. De aandrijflijn bestaat bij de Niro op z’n minst gedeeltelijk uit elektrische kracht. Het ‘basismodel’ is de gewone Hybrid. Daarnaast kan men ook kiezen uit de Plug-In Hybrid, die ook kleine afstanden volledig elektrisch kan afleggen. De laatste toevoeging is de volledig elektrische e-Niro, een volledig elektrische variant die ruim 450 kilometer ver komt op één acculading. In 2022 kwam de tweede generatie Niro op de markt. Met een spannender vormgeving, maar verder een evolutie van de eerste generatie.

Zuinigheidsrecord
Eind 2016 zette Kia met de Niro Hybrid een wereldrecord voor de meest zuinige rit met een hybrideauto. Tijdens een rit van Los Angeles naar New York zette de Niro een brandstofverbruik neer van omgerekend 1 op 33. Het vorige record was ook al in handen van Kia. Toen zette het met een Optima Hybrid een verbruik neer van 1 op 28.

Kia Niro generaties