achtergrondafbeelding

Autozoeker

Kia Ev6

Zoals zoveel merken maakt ook Kia steeds meer werk van haar elektrische modellenaanbod. Daarvoor ontwikkelde het merk het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Bijbehorende modellen krijgen een ‘nieuwe ontwerpfilosofie’ met onderscheidende vormgeving en een typenaam die met ‘EV’ begint. Het eerste productiemodel is de EV6. Die werd begin 2021 onthuld en komt later dit jaar op de markt.

Positionering
Qua positionering zit de EV6 zo’n beetje tussen de Sportage en de Sorento in. Een opvallend design heeft de EV6 zeker. Vooral aan de achterzijde, met de gebogen en over de breedte doorlopende achterlichten die een scherpe vouw in het silhouet markeren. Het interieur oogt vooral heel opgeruimd, met een groot scherm dat de meeste knoppen vervangt. De belangrijkste functies blijven echter gewoon met een handige knop de bedienen.

Aandrijving en prestaties
Er zijn twee batterijpakketten, een van 55 en een van 77,4 kWh. Er is keuze uit twee- of vierwielaandrijving en het instapmodel levert een vermogen van 125 kW (169 pk). Afhankelijk van de gekozen aandrijflijn bedraagt de actieradius tot ruim 500 kilometer. Er is ook een sportuitvoering: de GT, die zelfs 430 kW (584 pk) pk sterk is! De 0-100-sprint van 3,5 seconden en de topsnelheid van 260 km/h zijn ook zeker niet verkeerd.

Kia Ev6 generaties