achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jaguar E pace

In 2017 werd het modellengamma van Jaguar uitgebreid met de E-Pace. De ‘E’ staat in dit geval niet voor een elektrische aandrijflijn, maar duidt simpelweg aan dat het model gepositioneerd wordt onder de F-Pace. Net zoals de XE onder de XF staat.

Allemaal SUV’s
De E-Pace deelt zijn platform met de Range Rover Evoque en Land Rover Discovery Sport en heeft dan ook ongeveer dezelfde afmetingen. De E-Pace is het tweede SUV-model van Jaguar, nadat de auto in 2016 werd voorgegaan door de genoemde F-Pace. Een derde SUV-achtige is de in 2018 geïntroduceerde I-Pace, die qua formaat zo’n beetje tussen de E- en F-Pace in zit en zich verder onderscheidt met een volledig elektrische aandrijflijn.

Draaierig wereldrecord
De E-Pace mag zich ook eigenaar noemen van een opvallend wereldrecord. Tijdens het onthullingsevenement van de auto wist stuntrijder Terry Grant met de E-Pace succesvol een ‘barrel roll’ met de auto uit te voeren. Oftewel: een draai om de lengteas in de lucht. Over een afstand van 15,3 meter was de auto tijdens een draai van 270 graden volledig los van de grond.

Jaguar E pace generaties