achtergrondafbeelding

Autozoeker

Hyundai Tucson

Met uitzondering van de Santa Fe is de Tucson Hyundai’s langst lopende model als het gaat om de naamgeving. De Tucson (spreek uit: ‘toeson’) is vernoemd naar een stadje in Arizona. De eerste Tucson werd geïntroduceerd in 2005 en gebouwd op het platform van de Elantra. De Tucson was daarnaast grotendeels gelijk aan de toen eveneens nieuwe Kia Sportage. De auto viel in de smaak bij het kopende publiek en is in Brazilië zelfs nog tot en met 2017 in productie gebleven.

Waterstof
Elders ter wereld werd de eerste generatie Tucson in 2010 vervangen door de volledig nieuwe tweede generatie. In de meeste delen van de wereld werd de auto omgedoopt tot ix35. Van die auto verscheen ook een uitvoering op waterstof, die langer in productie bleef dan de reguliere ix35-modellen. Op een aantal markten, waaronder de Nederlandse, is de waterstof-ix35 inmiddels opgevolgd door de Nexo.

Het huidige model
De derde generatie kwam in 2015 op de markt en voor deze auto is toch weer de naam Tucson van de plank gehaald. De naam wordt nu weer wereldwijd voor de auto gevoerd. Na een subtiele facelift voor die auto eind 2018 kwam in 2021 de volledig nieuwe huidige generatie op de markt.

Hyundai Tucson generaties