achtergrondafbeelding

Autozoeker

Subaru

Bekijk alle Subaru modellen Bekijk al het Subaru nieuws

Subaru geschiedenis


Subaru produceert sinds 1953 auto's. Ze staan bekend om hun boxermotoren, vierwielaandrijving en de successen in de rallysport. Het merk is onderdeel van Fuji Heavy Industries, dat ook onder meer vliegtuigen, treinen en industriële producten produceert. Ondanks het sportieve rally-imago positioneert het merk zich in Europa tegenwoordig als fabrikant van degelijke gezinswagens. De vierwielaandrijving en boxermotoren blijven daarbij een onderscheidende factor.

Subaru verscheen in 1969 voor het eerst in Nederland op de markt. Gremi in Groningen was zelfs de eerste Subaru-importeur in West-Europa, maar had geen succes. Begin 1971 probeerde de Delftse Motorenhandel het ook, maar ook zonder succes. In 1972 werd Subaru Nederland BV opgericht en deze organisatie had meer succes. Nog altijd speelt Subaru in ons land enigszins een bijrol, om een of andere reden laat de consument het merk een beetje links liggen. Onterecht, want het merk maakt prima wagens.

Subaru logo


Subaru is de Japanse naam voor het Zevengesternte, de Pleiaden. Vandaar de sterren in het Subaru-logo. Ja, het zijn er zes, maar in de Pleiaden zijn er met het blote oog ook slechts zes te zien.

Wil je een Subaru Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!

Huidige Subaru modellen