AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
V

Eerste elektrische Volvo ‘made in China’

Komt in 2019

 •  ZER Autonieuws

Volvo start in 2019 de levering van de eerste volledig elektrische auto. Die komt niet uit Zweden, maar uit China. Volvo gaat de auto wereldwijd verkopen.

China grootste markt voor elektrische auto’s

De reden waarom Volvo de elektrische auto in China gaat bouwen ligt voor de hand. China zet vol in op elektrische auto’s in de hoop het milieu spoedig te verbeteren. Volvo wil daar de Chinese overheid graag bij helpen. Bovendien is China op dit moment de grootste markt voor elektrische auto’s. “Wij geloven dat elektrificatie het antwoord is op duurzame mobiliteit”, zegt Håkan Samuelsson, topman van Volvo Cars.

LEES OOK: “Nieuwe XC60 de belangrijkste auto voor Volvo” – Interview

CMA-platform

Volvo baseert de eerste volledig elektrische Volvo op het CMA-platform (Compact Modular Architecture). Er volgt ook een volledig elektrische auto op basis van het SPA-platform, een afkorting voor Scalable Product Architecture. Volvo belooft eveneens van elke nieuwe auto een plug-in hybride aan te bieden. Volvo maakt voor de 60- en 90-serie gebruik van het SPA-platform. Het CMA-platform is voor de nieuwe 40-serie van Volvo. De Zweden trappen af met de nieuwe XC40 die nog dit jaar wordt gepresenteerd.

Volvo CMA Elektrisch

Drie productiefaciliteiten in China

Volvo heeft drie productiefaciliteiten in China. De eerste is in Daqing waar Volvo de 90-serie produceert. In Chengdu bouwt Volvo de 60-reeks en in Luqiao produceert Volvo de 40-serie.

1 miljoen auto’s

Volvo stelt zich ten doel om rond 2025 ongeveer 1 miljoen auto’s met elektro-ondersteuning te hebben verkocht. Het gaat hier dus niet alleen om volledig elektrische auto’s, maar ook om plug-in hybrides.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws