achtergrondafbeelding

Autozoeker

Polestar 3

Polestar wordt steeds zelfstandiger, dat maakt de Polestar 3 wel duidelijk. Het is, zoals de naam al aangeeft, het derde model van het jonge submerk van Volvo. Waar de 1 en 2 nog waren gebaseerd op respectievelijk bestaande Volvo-modellen en een Volvo-conceptcar, is de Polestar 3 vanaf het begin ontwikkeld als Polestar-model. Dat is in één oogopslag al te zien aan het design, dat meer dan bij de 1 en 2 afwijkt van het Volvo-modellenaanbod. Daarnaast wordt de Polestar 3 als eerste Polestar-model gebouwd op een volledig nieuw platform voor elektrische auto’s, dat overigens wel in samenwerking met Volvo is ontwikkeld.

Polestar 3 voor het hogere segment
Waar de Polestar 2 een hoog model hatchback is, is de Polestar 3 een SUV-model voor het hogere segment. Dat uit zich op drie manieren. Ten eerste is er natuurlijk het formaat, dat min of meer overeenkomt met dat van de Volvo XC90. Ten tweede is er de rijke uitrusting. Ten derde – en dat is een belangrijk verschil met Volvo – biedt de Polestar 3 sportieve prestaties. Zo levert het krachtigste model liefst 380 kW (517 pk), met een 0-100-sprint in slechts 4,7 seconden. Belangrijker voor de dagelijkse praktijk: de actieradius bedraagt afhankelijk van de uitvoering maximaal 610 kilometer. Ook wat dat betreft is de Polestar 3 dus helemaal bij de tijd.

Geavanceerde technologieën voor Polestar 3
Wat die rijke uitrusting betreft, de Polestar 3 zit ook vol geavanceerde technologieën. De NVIDIA DRIVE-core computer bijvoorbeeld. Dat is kort gezegd het brein achter de assistentie- en veiligheidssystemen van de auto. Verschillende sensoren en camera’s zorgen voor semi-autonome rijeigenschappen en zorgen ervoor dat de auto veilig aan de kant wordt gezet als de bestuurder bijvoorbeeld in slaap is gevallen. Verder is er een in samenwerking met Google ontwikkeld Android-infotainmentsysteem aan boord. Voor het interieur is bovendien in vergaande mater gebruikgemaakt van duurzame materialen.

Polestar 3 generaties