achtergrondafbeelding

Autozoeker

Polestar 1

Sinds 2017 is Polestar een soort op zichzelf staand submerk van Volvo. Het eerste productiemodel is de 1. De Volvo-herkomst is aan dit model nog goed te zien. De Polestar 1 is eigenlijk gewoon een coupéversie van de Volvo S90. Er is wel een belangrijk verschil: de Polestar 1 is er alleen als plug-in hybride.

600 pk
De basis van de aandrijflijn wordt gevormd door een 2.0-liter viercilindermotor, aangevuld met twee elektromotoren op de achteras. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 600 pk, met een koppel van een slordige 1.000 Nm. De auto kan tot een afstand van 150 kilometer volledig elektrisch rijden. De Polestar 1 zal in slechts zes landen in de verkoop gaan, maar Nederland is daar één van.

Gelimiteerde productie Hoewel de Polestar 1 eind 2019 daadwerkelijk in productie gaat, fungeert het model voornamelijk als een soort presentatie van waar het merk toe in staat is. De auto heeft ook nog een vrij stevig prijskaartje van zo’n 160.000 euro. Het eerste Polestar-model dat in meer serieuze aantallen en tegen een vriendelijker aanschafprijs geproduceerd moet gaan worden is de 2, die begin 2020 op de markt komt.

Polestar 1 generaties