achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Grandland x

De geschiedenis van Opels (op dit moment) grootste SUV gaat terug tot 1991. Toen introduceerde het merk de Frontera, een rebadgevariant van een terreinwagen die wereldwijd beter bekend staat als de Isuzu MU. Na het verschijnen van een tweede generatie in 1998 bleef die modellenlijn tot 2004 in de showrooms staan.

Meer alledaags
In 2006 verscheen opvolging in de vorm van de Antara. Die auto was veel minder nadrukkelijk een terreinwagen en daarmee ook beter geschikt voor alledaags gebruik. Op de Europese markt kreeg de auto er als Chevrolet Captiva een tweelingbroer bij. Net als voorganger Frontera was ook de Antara wereldwijd onder verschillende merk- en typenamen te koop.

Anders
Na opnieuw twee jaar tussentijd werd de Antara in 2017 opgevolgd door de Grandland X. Die doet een aantal zaken anders. Zo wijkt men met het model af van typenamen die eindigen op een a, maar groter nieuws is dat de auto niet langer een General Motors-ontwikkeling is. Na de kleinere Crossland X is de Grandland X een van de eerste resultaten van een nieuwe samenwerking tussen Opel en de Franse PSA-groep. Inmiddels is Opel overigens volledig door PSA overgenomen. In 2021 onderging de Grandland X een facelift, waarbij de 'X' kwam te vervallen en de auto werd voorzien van het nieuwe Opel Vizor-merkgezicht en een volledig nieuw dashboard.

Opel Grandland x generaties