achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aiways U5

De U5 is het allereerste model van het in 2017 opgerichte Chinese merk. De U5 werd in 2019 onthult en kwam later dat jaar al op de Chinese markt. De Europese markt volgt in de eerste helft van 2020. Dat lees je goed: de auto komt ook naar Europa. Daarmee kunnen we Aiways toevoegen aan het lijstje van Chinese automerken die de overstap naar Europa willen maken. Dat is in het verleden lang niet altijd succesvol gebleken, maar Aiways heeft in ieder geval serieuze en ambitieuze plannen.

Succes?
De U5 is een relatief compacte SUV, met plaats voor vijf personen en een volledig elektrische aandrijflijn. De specificaties van de auto zijn dik in orde, met een actieradius die in de praktijk rond de 400 kilometer zal liggen. Alle veiligheidssystemen die we in een moderne auto verwachten zijn aanwezig en het infotainmentsysteem heeft zelfs gezichtsherkenning. Over de vanafprijs is op moment van schrijven nog niets bekend, maar op papier heeft de auto het in zich om een succes te worden.

Geen dealers
Net als bijvoorbeeld Polestar wil ook Aiways breken met het traditionele concept van autodealers. De U5 zal uitsluitend online verkocht worden en in ieerste instantie alleen via leasecontracten. Na de bestelling wordt de auto zelfs bij je thuis afgeleverd, zo laat het merk alvast weten. Wil je de auto voor de aanschaf eerst nog bekijken of er een proefrit mee maken, dan zullen daarvoor wel pop-upstores beschikbaar komen.

Aiways U5 generaties