AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
T

“Noord-Nederland perfecte locatie voor Tesla-fabriek”

Friesland, Groningen en Drenthe slaan handen ineen

 •  ZER Autonieuws

Kies ons! Non, nous choisir! Nein, Sie haben bei uns zu sein! Nee, jim hawwe komme nei Nederlân! Tesla is populair. Landen en zelfs provincies halen alles uit de kast om Tesla te overtuigen dat hun land de beste locatie is voor een Europese Gigafactory. De provincies Friesland, Groningen en Drenthe hebben zelfs en speciale website opgericht om Tesla over de streep te trekken.

Sibrandus Stratingh

Natuurlijk hebben de noordelijke provincies goed over het plan nagedacht. Ze blazen daarom de slogan ‘Let’s bring the electric car home.’ nieuw leven in. Alleen de historicus zal direct weten dat deze slogan verwijst naar professor Sibrandus Stratingh uit Adorp die in 1835 het eerste elektrische voertuig wist te maken.

Belastingtechnisch

Volgens Friesland, Groningen en Drenthe is het noorden van Nederland de ideale locatie voor een Gigafactory van Tesla. Er is veel talent in de regio maar er zijn ook veel potentiële klanten. Daarnaast is Nederland belastingtechnisch een aantrekkelijk land. De campagne is een initiatief van ongeveer dertig bestuurders en ondernemers uit de drie provincies.

Video

Versterking van duurzame maakindustrie

Op het moment van schrijven is minister Henk Kamp van Economische Zaken op de koffie bij Tesla in San Francisco om Tesla te overtuigen van een locatie in Nederland. Volgens hem kan Tesla een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de Nederlandse positie op het gebied van elektrisch vervoer en de versterking van onze duurzame maakindustrie.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws