AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
K

Kreisel Evex 910e: de mooiste EV van dit moment?

Miljoen euro kostende replica met elektrische aandrijving

 •  ZER Autonieuws

De Oostenrijkse EV-specialist Kreisel Electric trok eerder al alle aandacht met een elektrische Mercedes-Benz G-Klasse die door Arnold Schwarzenegger gepresenteerd werd. Nu zijn alle ogen gericht op deze waanzinnige Kreisel Evex 910e.

Wat je hier ziet, is een replica van de legendarische Porsche 910 uit de jaren zestig. Het Duitse bedrijf Evex is verantwoordelijk voor de bouw van de auto, Kreisel Electric levert de aandrijflijn.

Het resultaat van deze samenwerking is indrukwekkend. De klassieke looks van een vintage racewagen worden hier gecombineerd met een state-of-the-art powerunit en een rijklaargewicht van 1.100 kg, waarmee de Kreisel Evex 910e in slechts 2,5 seconden van 0-100 km/u accelereert en een topsnelheid van ‘meer dan 300 km/u’ haalt.

LEES OOK: Arnold Schwarzenegger heeft oogje op elektrische G-Klasse

Niet voor iedereen weggelegd…

De 910e heeft een 360 kW (490 pk) sterke elektromotor die wordt gevoed door een 53 kWh lithium-ion batterijpakket. De aandrijfaccu is geschikt om met een snelheid van 100 kW te laden en is naar eigen zeggen goed voor een ‘realistische actieradius’ van 350 km. Opvallend is ook de speciale, door Kreisel Electric ontwikkelde 2-traps transmissie.

De bijzondere Kreisel Evex 910e wordt in beperkte oplage gebouwd en kost 1 miljoen euro. Voor de liefhebber bouwt Evex ook een Porsche 910 replica met een benzinemotor.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws