AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
B

De eerste elektrische auto van Borgward heet BXi7

Allereerst voor China, later wellicht ook naar Europa

 •  ZER Autonieuws

Borgward introduceert met de BXi7 een volledig elektrische variant van de crossover BX7. De elektrische versie brengt het aantal motorvarianten van de BX7 op drie, want er was al een 2,0-liter viercilinder met 224 pk en een plug-in hybride aandrijflijn met 401 pk. Wanneer de auto komt, is nog niet bekend.

LEES OOK: Kreisel Evex 910e: de mooiste EV van dit moment?

Technische details over de elektrische Borgward BXi7 zijn nog niet bekend. Voorlopig zijn er alleen foto’s vrijgegeven.

Duitse autobouwer

Borgward is van oorsprong een Duitse autofabrikant. Tussen 1919 en 1963 had het bedrijf tot wel 23.000 werknemers en produceerde het meer dan een miljoen auto’s. Modellen als de Hansa 1500, de Isabella en de P100 stonden toentertijd bekend om hun innovatieve techniek. Borgward bouwde ook vrachtwagens, bussen, boten en zelfs helikopters. De fabrikant kon de concurrentie echter niet bijbenen en ging in 1963 failliet.

Borgward BXi7

Twee modellen gepresenteerd

Christian Borgward, de kleinzoon van merkoprichter Carl, laat Borgward nu herleven. Hij sloot daarvoor een deal met een Chinese partner. Er zijn inmiddels twee modellen gepresenteerd: de 4,7 meter lange BX7 en de 4,48 meter lange BX5. Beide crossovers zijn inmiddels te koop in China en Korea. Borgward bouwt voor de Europese markt een productielocatie in Bremen.

LEES OOK: Rijtest – Tesla Model X P100D

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws