AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
V

En dat is drie! Volkswagen I.D. Crozz

Derde I.D.-studiemodel een feit

 •  ZER Autonieuws

Volkswagen introduceert vanaf 2020 een reeks elektromodellen. Om het publiek op te warmen presenteert het Duitse automerk eerst diverse studiemodellen onder de noemer I.D. De eerste was een elektrische hatchback, de tweede een elektrische MPV en nu volgt een elektrische crossover: de Volkswagen I.D. Crozz.

LEES OOK: De Volkswagen T1 is terug!

Volgens Volkswagen is de I.D. Crozz een kruising tussen een vierdeurs coupé en een vierwielaangedreven SUV. Een CUV dus. De auto is gebaseerd op het Modular Electric Drive Matrix-platform (MEB): een modulair platform. De batterij is onder de cabinevloer weggewerkt, waardoor er binnenin een grote, flexibel in te delen ruimte ontstaat.

Volkswagen I.D. Crozz Concept

225 kW systeemvermogen

De Volkswagen I.D. Crozz heeft elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 225 kW. De topsnelheid bedraagt 180 km/u en wanneer de CUV aan een 150 kW laadstation (DC) wordt gekoppeld is na 30 minuten laden de accu voor 80 procent opgeladen. Op papier kan de Volkswagen ongeveer 500 kilometer rijden.

Volkswagen I.D. Crozz Concept

Autonoom rijden dankzij I.D. Pilot

In 2025 introduceert Volkswagen I.D. Pilot in alle productiemodellen. Dit systeem maakt autonoom rijden mogelijk. Wanneer de functionaliteit wordt ingeschakeld, trekt het stuurwiel van de in Silver Spark gespoten I.D. Crozz zich terug in het dashboard.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws