AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
J

VIDEO: eerste rijbeelden elektrische Jaguar i-Pace

Prototype voor het eerst naar buiten, 90 procent productieklaar

 •  ZER Autonieuws

Rond het einde van dit jaar wordt de productieversie van de Jaguar i-Pace onthuld. Het gaat hier om de eerste volledig elektrische Jaguar, die medio 2018 bij de Nederlandse dealers arriveert. Het prototype hebben we al meermaals voorbij zien komen, maar je krijgt pas echt een goede indruk als hij op straat rijdt. De eerste rijbeelden zijn binnen.

Jaguar i-Pace

LEES OOK: Semi-elektrische Audi Q8 komt in 2018

De Jaguar i-Pace is een volledig elektrische crossover met twee elektromotoren en vierwielaandrijving. Het 90 kWh-accupakket is diep weggewerkt in de bodem van de auto en garandeert een zeer laag zwaartepunt. Samen met de perfecte een gewichtsverdeling van 50:50 resulteert dat naar eigen zeggen in een dynamisch weggedrag.

Het gecombineerde vermogen en koppel van de aandrijfunit bedraagt 294 kW (400 pk) en 700 Nm, goed voor een sprint van 0-100 km/u in minder dan vier seconden. Jaguar spreekt van een (theoretische) actieradius van 500 km met een volle batterij. Dankzij de mogelijkheid van snelladen kan de batterij in 90 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

Jaguar i-Pace Jaguar i-Pace

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws