AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo

Samenwerking BMW, Mercedes, Ford en VW: 400 extra snelladers in 2017!

 •  ZER Autonieuws

Vier grote autoconcerns slaan de handen ineen om het Europese netwerk van snelladers substantieel uit te breiden. Het gaat om BMW Group, Daimler, Ford en Volkswagen Group die vandaag een groot samenwerkingsverband hebben aangekondigd. In 2017 start de aanleg van ten minste 400 nieuwe snelladers langs Europese snelwegen.

Automerken hebben baat bij een uitgebreide, goed georganiseerde laadinfrastructuur. Door mee te investeren in de uitbreiding van het Europese snellaadnetwerk, willen de automerken elektrisch rijden versneld aantrekkelijker maken. Medio 2020 zouden zelfs al duizend laadpalen in gebruik moeten zijn.

Behalve het forse aantal laadstations, gaat het ook om laadsystemen met een vermogen van maar liefst 350 kW, ofwel ruim zeven keer zoveel als het krachtigste snellaadsysteem van dit moment. Hiermee moet de laadtijd van de EV drastisch worden verlaagd, waarmee lange laadtijden definitief verleden tijd zijn en het steeds interessanter wordt om verre reizen naar het buitenland te maken.

Het is niet bekend hoeveel BMW Group, Daimler, Ford en Volkswagen Group samen investeren. Wel geven de merken een duidelijk signaal af: er wordt de komende jaren volop ingezet op (semi-)elektrische mobiliteit.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
 • Auto binnen 24 uur verkocht
 • 100% kosteloos
 • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
3 reacties
 1. Gert zegt:

  Heeft Nile van Leeuwen dyscalculie? 7 keer 125kW = 875kW.
  Maar ja, zinloze investering, er zijn geen batterijen die dit op kunnen slurpen.
  Aan de ander kant prettig voor alle Tesla gebruikers. extra laadopties.

 2. Patrick zegt:

  @Gert: die batterijen zijn er nóg niet nee. Maar die palen staan er langer dan één generatie batterijen. Bovendien kun je in een auto ook bijvoorbeeld drie batterij pakketten stoppen, die dan afzonderlijk opgeladen kunnen worden, met in totaal dus drie keer het maximale vermogen per batterij pakket.
  We gaan een mooie elektrische toekomst tegemoet…

 3. Peter zegt:

  Prachtig nieuws. Met nieuwe barretje en ultracondensatoren is dit en zeer welkome uitbreiding. TOP!

  Gert werkt zeker voor Shell.


Reageer

Meer autonieuws