AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
Q

Qoros en Koenigsegg bundelen krachten in K EV Concept

Serieus elektrokanon met Koenigsegg-techniek

 •  ZER Autonieuws

De Chinese autofabrikant Qoros heeft voor het ontwikkelen van deze K EV Concept de krachten gebundeld met de Zweedse supercarproducent Koenigsegg.

Koenigsegg

Het studiemodel maakt gebruik van vier elektromotoren, waarvan elke motor één wiel aandrijft. De Koenigsegg Regera heeft een soortgelijk aandrijfconcept. Het systeemvermogen komt uit op maar liefst 870 pk, waarmee de acceleratie 0 naar 100 km/u slechts 2,7 seconden duurt. De topsnelheid komt uit op 260 km/u.

Flinke actieradius

Nog belangrijker bij een elektrische auto is de actieradius: volgens Qoros komt de K EV Concept zo’n 480 kilometer ver op één acculading. Het accupakket heeft een capaciteit van 107 kWh en is in de bodem verwerkt. De Qoros K EV Concept heeft verder een koolstofvezel monocoque en zeer bijzondere deurconstructies. Zo is het portier van de bestuurder een soort vleugeldeur en zijn de portieren achter schuifdeuren.

Qoros K EV Concept by Koenigsegg

Qamfree

Qoros hoopt in de toekomst modellen te kunnen leveren met de nokkanasloze motoren van Koenigsegg, genaamd Qamfree. Qoros hoopt tevens in 2019 een productieversie van deze K EV Concept te introduceren.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws