AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
Nu officieel: elektrische Audi Q6 e-tron komt in 2018

Nu officieel: elektrische Audi Q6 e-tron komt in 2018

 •  ZER Autonieuws

Audi heeft alle details vrijgegeven van de veelbelovende e-tron Quattro Concept. Op de autoshow van Frankfurt, waar de elektrische SUV officieel is gepresenteerd, maakte Audi bekend dat hij wordt voorzien van een 95 kWh lithium-ion accu en begin 2018 op de markt komt.

De Audi e-tron Quattro Concept is een studiemodel van een geheel nieuwe SUV die tussen de Q5 en Q7 wordt gepositioneerd. Hij is 4,88 meter lang, 1,93 meter breed en 1,54 meter hoog. De bagageruimte heeft een inhoud van 615 liter.

Ondanks het feit dat het model ook met benzine- en dieselaandrijving op de markt komt, ligt de focus nu volledig op de elektrische variant. Dit wordt namelijk het eerste volledig elektrische model dat Audi in serie gaat produceren. Spannende tijdens dus voor het merk uit Ingolstadt.

De Audi e-tron quattro concept heeft drie elektromotoren, waarvan één voor de aandrijving van de voorwielen en één voor elk achterwiel. Het totale vermogen bedraagt 320 kW (435 pk). In boost-modus is kortstondig ruim 500 pk (370 kW) en 800 Nm aan koppel beschikbaar, goed voor een sprint van 0-100 km/u in 4,6 seconden. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u.

De lithium-ion accu is ondergebracht in de vloer van de auto en krijgt een capaciteit van 95 kWh. Daarmee is een actieradius van ruim 500 km mogelijk. Voor extra efficiency is de e-tron Quattro Concept voorzien van beweegbare delen die helpen de stroomlijn te verbeteren.

Dankzij het Combined Charging System (CCS) is opladen zowel met wissel- als met gelijkstroom mogelijk. Bij een 150 kW gelijkstroom-laadpunt duurt het volledig opladen van de accu circa 50 minuten.

Bekijk HIER de video van de officiële onthulling van de Audi e-tron Quattro Concept op de IAA in Frankfurt.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws