AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo

Honda Clarity in meer varianten

 •  ZER Autonieuws

De Honda Clarity verscheen ooit op het toneel als een pure brandstofcelauto. Maar Honda heeft meer plannen met het vooruitstrevende model. Zo verschijnt er ook een Clarity Electric en Clarity Plug-in Hybrid.

Andere aandrijftypes

Het platform van de Clarity leent zich volgens Honda ook voor andere aandrijftypes. De Japanse autobouwer benut deze mogelijkheid door het modellenaanbod van dit model flink uit te breiden. De Clarity wordt de eerste auto ter wereld waarin een elektrische, plug-in hybride en brandstofcelaandrijflijn wordt aangeboden. De Zuid-Koreaanse Hyundai Ioniq biedt een soortgelijk concept, maar verschijnt op de markt als hybride, plug-in hybride en als full electric.

Exacte specificaties van de volwaardige vijfpersoons hatchback kan Honda nog niet noemen. Honda noemt overigens wel dat de Clarity Plug-in Hybrid dik 50 kilometer moet kunnen rijden op alleen elektrische energie. Of de Clarity ook naar Europa komt, is niet bekend. Vooralsnog noemt Honda alleen Californië als afzetgebied. In een later stadium zal Honda de verkooppunten uitbreiden naar andere Amerikaanse staten.

De Japanse autobouwer zet vol in op CO2-besparende technieken. Op het programma staan hybrides, plug-in hybrides, elektrische auto’s en modellen met een brandstofcel. Rond 2030 moet zo’n 66 procent van nieuwverkopen elektro-ondersteuning hebben.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws