AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo

Tesla-eigenaren krijgen voorrang op wachtlijst Model 3

 •  ZER Autonieuws

Bestaande eigenaren van een Tesla Model S of Model X krijgen voorrang met de aanschaf van een Model 3. Tesla hoopt op deze manier huidige rijders te belonen. Wie nog geen Tesla heeft, moet iets langer wachten.

Ten opzichte van de Model S wordt de Model 3 een stuk kleiner. Bovendien staat Tesla’s kleinste op een afwijkende technische architectuur. De prijs van de Model 3 is aanzienlijk lager dan de Model S, vandaar dat Tesla ook een fiks hogere jaarafzet beoogt. Van de Model S zijn dat er iedere twaalf maanden enkele tienduizenden. Bij de Model 3 moet er een nulletje achter.

Pas in 2018 in Nederland

De productie van de Model 3 start eind 2017. Zodra de productie loopt, start het Noord-Amerikaanse bedrijf met leveringen. Tesla werkt van de westkust naar het oosten van de Verenigde Staten. Europa komt in zicht als Tesla de productie opvoert. De eerste Model 3’en komen daardoor pas in de loop van 2018 naar Nederland.

1.000 euro

Tesla opent op 31 maart de orderboeken van de nieuwe Model 3. Op die dag wordt het model ook gepresenteerd in Los Angeles. In Europa geldt een reserveringsbedrag van 1.000 euro.

Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws