AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
ZERauto logo
A

Audi Q8 Concept is in 2018 productieklaar

Tegenhanger BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé

 •  ZER Autonieuws

Kijk goed naar deze Audi Q8 Concept, want in 2018 is de auto werkelijkheid. Het is de coupéversie van de Audi Q7. Als Q8 Concept heeft het model een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemoutput van 450 pk (330 kW) en 700 Nm.

BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé

Waarom een Audi Q8? Heel simpel, BMW heeft een X6 als coupévariant van de BMW X5. En Mercedes-Benz heeft een GLE Coupé als coupémodel van de GLE. Audi heeft nog niets. En dat moet veranderen. Zie daarom hier de Q8 Concept. Het productiemodel krijgt nagenoeg dezelfde styling.

“Hij is liefst 2,04 meter breed! Je mag met een Audi Q8 dus niet op de spitsstrook rijden”

Spitsstrook mijden

De Q8 Concept is dik vijf meter lang en heeft een wielbasis van drie meter, waardoor volgens Audi veel interieurruimte ontstaat. En de breedte? Liefst 204 centimeter! Je mag met een Audi Q8 dus niet op de spitsstrook rijden, want daarop mogen auto’s rijden van maximaal twee meter breed. Afijn, Nederland zal ook niet het grootste afzetgebied van de Audi Q8 worden. Vooral in China en de Noord-Amerika zijn ze weg van grote SUV’s. Niet verwonderlijk dus dat Audi de Q8 Concept juist op de autoshow van Detroit presenteert.

Audi Q8 Concept

Aandrijflijn

De aandrijflijn bestaat uit een 3.0 TFSI zescilinder turbomotor met 333 pk en 500 Nm. De benzinemotor wordt geholpen door elektromotor met 100 kW en 330 Nm. Beide motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat. Dankzij vierwielaandrijving sprint de Q8 Concept in 5,4 tellen naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u en het gemiddelde verbruik 2,3 l/100 kilometer. De plug-in hybride kan dankzij een accupakket van 17,9 kWh in theorie zo’n zestig kilometer volledig elektrisch rijden.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Nog geen reacties

Reageer

Meer autonieuws